Hundfrisör

Hundfrisör (Lunchstängt kl:12.00-13.00).  

Vill du få din hund badad, klippt eller få hjälp med kloklipp? Då har du kommit helt rätt! Vi erbjuder utbildad och Diplomerad Hundfrisör. Vi arbetar alltid med lugna och mjuka metoder, allt för att hunden ska få en bra behandling och upplevelse.Våra behandlingar

Bad

En ren hund har en päls som är lättare att sköta och risken för sjukdomar i huden minskar. Långhåriga raser som till exempel Yorkshire Terrier,

Shih Tzu, Bichon Havannais och Pudel med stora frisyrer behöver badas ofta för att pälsen ska hålla sig fin och tovfri. Hundraser med kortare päls eller hundar med sportigare frisyrer behöver inte bada fullt lika ofta.


Ett bad och en ordentlig genomgång med borste och fön påskyndar också fällningen och får massor av död päls att lossna. Hundar som fäller mycket blir av med den döda pälsen och får en lättare och luftigare päls, detta är något som brukar uppskattas av både hunden och den som sköter dammsugningen i hundens hem.


Vi använder oss av kvalitetsschampo och balsam av det svenska märket K9 Competition. Har din hund hudproblem och behöver ett medicinskt schampo är du välkommen att ta med eget schampo.


Klippning 

Görs med klippmaskin eller sax, ofta en kombination av båda. Man kan i princip klippa alla pälstyper men vissa pälstyper växer ut ojämnt eller med förändrad kvalitet. Vi informerar alltid dig som hundägare om vad som är mest lämpligt för din hunds pälstyp.


För ett bra resultat måste hunden vara ren och tovfri innan man börjar klippa. Alla klipphundar får därför ett bad i samband med klippningen.  

Är hunden väldigt tovig är det inte alltid möjligt att klippa den med sax, man måste då för hundens skull raka bort tovorna med klippmaskin. Frisyren blir då kort, väldigt lättskött och man får helt enkelt börja om och försöka sköta pälsen lite bättre när den växer ut igen. 

Vi klipper de flesta raser och blandraser efter rasstandard eller efter ägarens önskemål och behov. Kloklipp ingår vid bokning av klippning.


Trimning   

Vi trimmar tyvärr inte hundar, endast klippning sker hos oss. 


Tassvård

Klorna klipps, hår tas bort under tassar och putsas runt om. Denna behandling gör att det inte fastnar lika mycket snö eller smuts som hunden tar med sig in. Risken för svamp mellan tramdynorna minskar för det är lättare att hålla torrt och rent. Bör göras regelbundet på raser med mycket pälsväxt på tassarna.


Öronvård 

Öronen plockas och rengörs. Risken för infektioner i hörselgångarna minskar om man håller rent på hår. Luften hålls torr och kan cirkulera fritt i örat. Öronvård bör göras regelbundet på raser med mycket pälsväxt i örat.


Kloklipp

Klorna klipps. Minst en gång per månad rekommenderas, vissa hundar behöver kloklipp ännu oftare.


Bra start för din valp

Redan från det att valpen är liten behöver den vänja sig vid att få klorna klippta och pälsen skött. Eftersom hunden i ung ålder har lätt för att lära sig är det bra att börja tidigt med att besöka sin hundfrisör. Du får värdefulla råd på köpet och kan fortsätta er tränig hemma. 


Vi rekommenderar följande 3 steg:

1. Kloklipp 250kr

2. Bad, fön och tassvård från 500kr

3. Bad, fön och klippning från 1200kr


Vid våra 3 steg får valpen chans att vänja sig vid att bli hanterad av en främmande människa, vilket kommer hjälpa er i framtida hantering.

Hanteringen av valpen sker alltid på valpens villkor och med hänsyn till valpens individuella egenskaper. Under steg 2 och 3 får valpen prova på att bada för att sedan bli intruducerad av fönen. Det tredje övningsbesöket inkluderar en hel klippning, självklart anpassar vi oss utifrån hur de två tidigare tillfällena gått.


Priser  

Alla hundar är unika och därför är prislistan endast att betrakta som riktlinje.

Avvikelser förekommer på grund av hundars olika pälsar och beteende.  


Klippning och bad*

Liten     från 1450kr ca 1,5h

Mellan   från 1550kr ca 2h

Stor       från 1850kr ca 2h

Jättestor från 2300kr ca 3h

För ullkamning & tovutredning debiteras 250kr/15 minuter extra arbete.
Bad och torkning*

Liten     från 700kr 1h

Mellan   från 800kr 1h

Stor       från 1100kr 1,5h

Jättestor från 1600kr 2h

För ullkamning & tovutredning debiteras 250kr/15 minuter extra arbete.Övrigt

*Kloklipp och öronplockning ingår vid behov.

 

Öronvård från 400kr

Tassvård  från 400kr

Klofilning från 400kr

Kloklipp   från 250krBokning av behandling

Görs lättast via vår bokningssida:

http://wavy.nu/se/sigtuna-hundhus-sigtunaBetalning och avbokning

Kontant betalning kan ske på plats med jämna pengar, möjlighet till kortbetalning och swish finns. 

Avbokning skall ske senast 24-timmar innan bokad tid. Görs inte detta så debiteras du för 1h behandling. Se till att din avbokning blir bekräftad.


Kan jag som hundägare påverka priset?

Ja, det kan du! Alla hundar tar olika lång tid att behandla. Det som påverkar tiden mest är hur samarbetsvillig hunden är att jobba med, vilken typ av päls den har och vilket skick pälsen är i. Träna hunden från det att den är valp med att hantera hela kroppen. Ansikte, öron, nos, rygg, svans, ben och klor. Med Positiv förstärkning kommer du långt i hundens hantering och träning.

 

Typen av päls är svår att påverka som hundägare och det finns även stora skillnader på individer av samma ras. Däremot så är underhållet av pälsen mellan frisörbesöken jätteviktig. Att ta bort tovor på en hund är tidskrävande, är hunden tovfri när den kommer så spar det mycket tid och pengar för dig. Vill ha en stor frisyr med mycket päls så måste man borsta och bada och sköta pälsen mellan besöken. Om man inte vill gå till frisören så ofta och inte vill göra så mycket hemma så finns det andra praktiska sportfrisyrer som också är fina.


När hunden kommer till oss så måste den vara fri från smittsamma sjukdomar och parasiter. Skulle det visa sig att vi måste sanera trimmet efter hundens vistelse hos oss pga ohyra, diarre, kräkningar m.m. så tillkommer en avgift från 1000kr.


Innan besöket hos oss är vi tacksamma om ni:

Rastar hunden ordentligt innan ni kommer. (Ett besök hos hundfrisören tar oftast ett par timmar, är det en stor hund så tar det ofta ännu längre tid.)

Borstar igenom hela hunden innan besöket. (Om hunden är tovfri så spar det in mycket tid och då blir det även billigare för dig.)

 

Hur vet jag att hunden är tovfri? Efter borstning så ska man kunna dra en kam genom pälsen utan att den fastnar, detta gäller även i armhålor, ljumskar, ben och andra områden som är svåråtkomliga. Om ni tycker att det är svårt med borstning så säg till så visar vi gärna och berättar hur man gör. När det har blivit allt för mycket tovor så sliter det och drar om man försöker ge sig på att reda ut dem, det bästa och skonsammaste är då att klippa bort tovorna istället, det blir även avgörande för hur lång päls som kan sparas.


Bokning av behandling görs lättast via vår bokningssida

http://wavy.nu/se/sigtuna-hundhus-sigtuna


Varmt välkommen till oss! 

Öronvård

Ibland behövs örat göras rent.

Vissa raser behöver man även rycka öronhåret på. Här ser ni en före och efter bild på hur det kan se ut.

Genom att plocka bort håret så får luften lättare att cirkulera och det blir lättare att hålla rent. Ett friskt öra ska inte lukta något.

Tassvård

Hundens tassar behöver göras rent ordentligt, framför allt vintertid då det är smutsigt på vägarna. Glöms detta bort så bildas det tover och sår. Vi klipper rent tassen från hår på översidan, mellan tårna samt undersidan.

Detta medverkar till att smutsen inte fastnar lika lätt samt att det är lättare att torka rent och torrt. Kloklipp ingår alltid.K9

Vi använder oss i huvudsak av kvalitetsschampo och balsam av det svenska märket K9 Competition.


Dessa finns även till försäljning i vår butik.


På våra socialamedier finner ni flera bilder på hundar som besöker oss för pälsvård.